Informatie en  tips bij het branden van de kaarsen

Het klinkt heel logisch, maar toch willen we jullie wijzen op het veilig branden van de kaarsen. Zorg er elke keer voor dat wanneer je een kaars aan zet, je zelf altijd in de buurt bent en blijft! 

Onze kaarsen worden gemaakt  van sojawas, dit is een natuurlijk product omdat het is gemaakt van sojabonen. Een sojaboon bevat zo'n 19% olie, die olie vormt de basis voor sojawas waar de  was dus van wordt gemaakt. Je ziet dat veel kaarsen nog worden gemaakt met paraffine was, echter is dit een restproduct bij de verwerking van aardolie. Je  kan je voorstellen dat kaarsen op basis van sojawas veel schoner branden dan paraffine was. Ook branden de kaarsen langer en laten ze geen vlekken achter bij eventueel morsen van kaarsvet. Een duurzamer en schoner alternatief dus.

  • Wanneer je de kaars voor het eerst aan zet, zorg er dan voor dat alle was tot aan de rand van de kaars is gesmolten voordat je hem uit doet. Hierdoor voorkom je dat er een zogenoemde 'tunnel' ontstaat en niet alle was mooi weg smelt;

  • Houd je lont kort. Wanneer de kaars is afgekoeld na het uit doen, knip (of breek) je een stukje van de lont af zodat de lont vlak boven de was uit komt. Hierdoor voorkom je dat er te veel was verbrand en je dus langer plezier hebt van je kaars!

  • Blaas de kaars niet uit, maar doof de kaars (het liefst met een kaarsen dover). Als je de kaars uit blaast kan de kaars nog een beetje 'roken' of kan het lontje verschuiven.